انواع دهان شویه و طریقه مصرف آن【سال1403】⭐️
ما در این مقاله قصد داریم انواع دهان شویه و طریقه مصرف آن را برای شما عزیزان شرح دهیم. شما می توانید از دهان شویه به منظور مراقبت از دهان استفاده کنید. دهان شویه باعث از بین بردن بوی نامطبوع دهان می شود. همچنین شما به راحتی می توانید از آن استفاده کنید. استفاده از دهان شویه به همراه مسواک و نخ دندان موجب جلوگیری از بیماری های لثه ای و همچنین استحکام مینای دندان ها می شود. توجه داشته باشید که شما قبل از استفاده از دهان شویه باید مسواک بزنید تا دندان ها کاملا پاکیزه باشند. برای آشنایی بیش تر با دهان شویه و همچنین طریقه استفاده از آن، ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
دهان شویه چیست؟
در واقع دهان شویه نوعی مایع بهداشتی می باشد. این مایع دارای ترکیباتی می باشد که اثرات موثر بر روی دهان دارند. برای مثال استفاده از دهان شویه موجب عدم پوسیدگی دندان ها، کاهش درد، سوزش و همچنین تقویت مینای دندان می شود. بیش تر دهان شویه ها اثر ضد عفونی کنندگی دارند. در واقع از دهان شویه به منظور افت مقدار میکروب های درون دهان استفاده می شود. همچنین موجب عدم ایجاد قارچ و التهاب در دهان می شود.
توجه داشته باشید که استفاده از دهان شویه، به تنهایی باعث پاکیزگی دهان و دندان ها نمی شود. شما در کنار استفاده از دهان شویه، باید از مسواک و نخ دندان نیز استفاده کنید. همان طور که گفته شد، استفاده از دهان شویه موجب عدم عفونت لثه و عدم تجمع پلاک های دندانی نمی شود. همچنین شما در صورت ایجاد عفونت و یا بیماری های مربوط به لثه، می توانید به بهترین دکتر لثه در تهران مراجعه کنید. هر یک از دهان شویه ها دارای ترکیبات و ویژگی های متفاوت و منحصر به فرد می باشند.
جالب است بدانید که بیش تر افراد از دهان شویه به منظور جلوگیری از ایجاد زخم ها یا ورم های دهانی استفاده می کنند. منتول، اکالیپتول و الکل از جمله مواد ضد عفونی کننده موجود در انواع دهان شویه ها می باشد. در واقع شما با استفاده از دهان شویه می توانید نقاطی که به آن ها دسترسی ندارید را به راحتی تمیز کنید. همین امر موجب از بین بردن باکتری های دهان می شود.
انواع دهان شویه
دهان شویه ها دارای انواع مختلفی می باشند. در حالت کلی شامل موارد زیر می باشند:
دهان شوبه درمانی: این دسته از دهان شویه ها دارای موادی فعال می باشند. این مواد موجب مقاومت دندان ها و دهان در مقابل آسیب ها و بیماری های مختلف می شوند. همچنین تاییدیه انجمن های دندانپزشکی ADA و FDA را نیز دارا می باشند.
دهان شویه بهداشتی: دهان شویه های بهداشتی به منظور تمیز کردن دهان استفاده می شود. شما می توانید از این نوع دهان شویه ها قبل و همچنین بعد از مسواک زدن استفاده کنید. این کار موجب کم شدن و از بین بردن باکتری های دهان می شوند. جالب است بدانید که بوی نامطبوع دهان را نیز از بین می برند.
دهان شویه فلوراید: دهان شویه فلوراید نوعی دهان شویه درمانی می باشد. این دسته از دهان شویه ها دارای مقدار زیادی سدیم فلوراید می باشند. وجود این ماده منجر به استحکام مینای دندان ها می شود. همچنین از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند. شما می توانید از دهان شویه فلوراید درصد پایین (0/05) به صورت روزانه استفاده کنید. توجه داشته باشید که از دهان شویه فلوراید درصد بالا (0/2) هفته ای یک بار استفاده کنید. استفاده مکرر از دهان شویه فلوراید درصد بالا موجب پوسیدگی دندان ها می شود.
دهان شویه بدون الکل: در ساختار این نوع دهان شویه ها، فلوراید وجود ندارد. دهان شویه های بدون الکل ساختاری مانند دهان شویه های سنتی دارند. در واقع دهان شویه سنتی، همان محلول آب و نمک می باشد.
دهان شویه ضدعفونی کننده : این دهان شویه نیز نوع دیگری از دهان شویه های درمانی می باشد. در ترکیبات دهان شویه های ضدعفونی کننده، کلرهگزیدین گلوکنات موجود می باشد. وجود این ماده شیمیایی موجب جلوگیری از رشد باکتری در دهان و همچنین پشت زبان می شود. جالب است بدانید افرادی که دارای عفونت لثه می باشند می توانند از این دسته از دهان شویه های ضدعفونی کننده استفاده کنند. شما با استفاده از این نوع دهان شویه ها می توانید از ایجاد پلاک، جرم و یا بوی نامطبوع دهان جلوگیری کنید.
طریقه مصرف دهان شویه
نحوه مصرف هر نوع دهان شویه ای بر روی جلد آن نوشته شده است. جالب است بدانید که طرز استفاده بیش تر دهان شویه ها مانند یک دیگر می باشد. در صورتی که قصد استفاده از دهان شویه درمانی را دارید، بهتر است بعد از مصرف ماده غذایی از آن استفاده کنید. مدت زمان مناسب برای غرغره کردن دهان شویه 10 دقیقه می باشد. همچنین شما به منظور خوش بو کردن دهان، می توانید بعد از اتمام مسواک زدن، از دهان شویه استفاده کنید. شما می توانید قبل و بعد مسواک زدن از دهان شویه های معمولی نیز استفاده کنید.
استفاده از دهان شویه قبل از مسواک زدن موجب رها شدن باکتری های موجود بر روی دندان ها می شود. این امر باعث پاک کردن باکتری ها از روی دندان ها می شود. شما می توانید از دهان شویه ها در هنگام شب و قبل از خواب استفاده کنید. سعی کنید استفاده از دهان شویه را فراموش نکنید و برای سلامت دهان و دندان های خود وقت بگذارید.
مزایای استفاده از دهان شویه
شما با استفاده کردن از دهان شویه می توانید وجود باکتری ها و میکروب ها را در دهان و دندان های خود کاهش دهید. همچنین از ایجاد عفونت در دندان و لثه خود جلوگیری کنید. مطالب زیر شامل برخی از مزایای استفاده از دهان شویه می باشد:
خوش بو کردن دهان: هنگامی که به صورت روزانه و مرتب از دهان شویه استفاده کنید، بوی نامطبوع دهان از بین می رود و دهان شما خوش بو می شود. از همین رو استفاده از این محصول برای افرادی که از بوی بد دهان خود رنج می برند، ضروری می باشد. در زمانی که شما از دهان شویه استفاده کنید، می توانید به راحتی با افراد مکالمه برقرار کنید و نگران بوی دهان خود نباشید.
ضدعفونی کردن دهان: همان طور که در مطالب بالاتر گفته شد، استفاده از دهان شویه موجب کاهش باکتری ها و میکروب های موجود در دهان و دندان ها می شود. کاهش میکروب ها باعث جلوگیری از ایجاد عفونت در لثه و دهان می شود.
سفید کردن دندان ها: استفاده کردن از دهان شویه علاوه بر اینکه وجود باکتری ها را کاهش می دهد، موجب سفید کردن دندان ها نیز می شود. هنگامی که دندان ها سفید شوند، شما صاحب لبخندی زیباتر می شوید. توجه داشته باشید در صورتی که دندان های شما دارای جرم باشند، ظاهری ناپسند پیدا می کنند. در این مواقع شما می توانید اقدام به بلیچینگ دندان کنید. شما برای انجام این کار می توانید به بهترین دکتر بلیچینگ در تهران مراجعه کنید. جالب است بدانید وجود هیدروژن پراکسید در ساختار دهان شویه ها موجب رفع تیرگی دندان ها می شود.
عوارض استفاده از دهان شویه
مصرف دهان شویه دارای فواید و مزایای زیادی می باشد. توجه داشته باشید در صورتی که با طرز استفاده صحیح از دهان شویه آشنا نباشید، ممکن است مشکلاتی برای شما ایجاد شود. موارد زیر شامل برخی از این عوارض می باشد:
افزایش فشار خون: همان طور که در مطالب بالا گفته شد، استفاده کردن از دهان شویه منجر به کاهش باکتری ها و میکروب ها می شود. توجه داشته باشید در صورتی که بیش از حد از دهان شویه استفاده کنید، فشار خون افزایش پیدا می کند. افزایش فشار خون می تواند منجر به ایجاد پلاک خونی و همچنین تصلب شرایین شود.
التهاب روده: در بدن انسان باکتری های مضر و مفید وجود دارد. حضور باکتری های مفید برای سلامت بدن، لازم و ضروری می باشد. جالب است بدانید که مصرف دهان شویه موجب از بین بردن تمامی باکتری های مضر و مفید می شود. هنگامی که این باکتری ها از بین بروند، روده دچار التهاب می شود.
نابودی رنگ دندان ها: استفاده بیش از حد از دهان شویه موجب نابودی و از بین رفتن رنگ دندان ها می شود. در واقع این اتفاق به دلیل وجود کلر هگزیدین رخ می دهد. همچنین توجه داشته باشید در صورتی که دارای ارتودنسی هستید، به هیچ عنوان از دهان شویه استفاده نکنید.
احتمال ایجاد سرطان زبان و دهان: دهان شویه ها دارای مقدار زیادی الکل در ساختار خود می باشند. استفاده مداوم از دهان شویه ها می تواند منجر به خشک شدن دهان شود. هنگامی که دهان دچار خشکی بیش از حد شود، احتمال ایجاد سرطان دهان و زبان بالا می رود. بهتر است در استفاده بی رویه از دهان شویه خودداری و امتناع کنید.
کلام آخر
دهان شویه نوعی مایع می باشد که به منظور پاک کنندگی دهان مورد استفاده قرار می گیرد. معمولا دارای اسانس می باشد و طعم های قابل قبولی دارد. الکل، آب، فلوراید و مواد نگه دارنده جزو ترکیبات اصلی دهان شویه ها می باشند. استفاده از دهان شویه موجب خوش بو شدن دهان، سفید شدن دندان ها و همچنین ضدعفونی کردن فضای دهان و دندان ها می شود. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از دهان شویه ممکن است موجب ایجاد مشکلاتی برای شما شود. با توجه به همین موضوع بهتر است قبل از مصرف، از طرز استفاده از آن آگاهی کامل داشته باشید.
ما در این مقاله انواع دهان شویه و طریقه مصرف آن ها را برای شما شرح دادیم. از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، از شما کمال تشکر را داریم. شما عزیزان می توانید انتقادات و پیشنهادات خود را با ما از طریق سایت ایران دنتال در میان بگذارید.